Phinca Hapa Elvillar Tinto 2021
Fiche technique
L'avis des experts
The 2021 Phinca Hapa Tinto was produced with a blend of Tempranillo and 15% Graciano from a single vineyard in the village of Elvillar that was planted in 1967 at 640 meters above sea level. It spent 12 months in 500-liter barrels and seven months in a large foudre. It's ripe at 14.2% alcohol and has a pH of 3.55 and 5.92 grams of acidity. It has notes of dry herbs and esparto grass and is Mediterranean and aromatic, with a touch of leather and licorice, fountain pen ink and wet fur. It has a medium to full-bodied palate and abundant, slightly earthy and dusty tannins. It needs food. 7,200 bottles produced. It was bottled in November 2023. (Luis Gutiérrez).
Millésimes: 2021 2019 2017 2016
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.